Nord Afrika

Perlecouscous salat

Perlecouscous salat

Hvis du allerede er fan af almindelig couscous, vil du virkelig sætte pris på perle couscous. Den er større i størrelse og har en konsistens, der minder om små perler. Den har en nøddeagtig smag og er lidt sej, men stadig lige så alsidig som den traditionelle variant.

Hvis du gerne vil prøve den på en simpel måde, kan du starte med at koge den i let saltet vand og derefter tilføje lidt citronsaft, olivenolie og persille for at lave en hurtig og nem aftensmad, som vil glæde alle som tilbehør.

Det fantastiske ved couscous er, at den er så neutral i smagen, og det er kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til at sammensætte den perfekte couscous salat til dig selv eller dine gæster. Jeg elsker sammensætningen af denne perlecouscous salat, hvor ingredienserne gør den endnu mere hyggelig og velsmagende, især i forår og sommer. Salaten er let at lave og kan nydes enten til frokost eller som tilbehør til aftensmaden.

Tip: Når det drejer sig om mine salater, laver jeg altid lidt ekstra dressing i forhold til opskriften, for når det kommer til dips, dressinger eller vinaigrette, handler det igen om smag og behag. Man skal ikke spare på lækre dressinger, dips eller vinaigrette.

Perlecouscous salat

Ingrediensliste
  • 200 g perle couscous
  • 85 g prosciutto
  • 200 g mozzarellakugler
  • 2 håndfuld lolla rosa
  • 2 store tomater
  • 1 dl sort kalamata oliven
  • 1 dl granatæble
  • 1 bdt. basilikumblade
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1/3 dl ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk. honning
  • 2 spsk. balsamoco eddike
  • kniv spids chiliflager (kan udelades)
  • skal og saft af 1 citron
  • evt. frisk urter til pynt
  • salt
  • peber
Fremgangsmåde

Kog perle couscous som angivet på pakken og lad den køle af efterfølgende.

I en stor skål, bland olivenolie, balsamico eddike, citronskal, citronsaft, honning, chiliflager, salt, peber og halvdelen af basilikum. Tilsæt nu den afkølede couscous til olie- eddikeblandingen og rør godt sammen. Til sidst tilføj salaten, tomater, oliven, granatæbler, mozzarella og resten af basilikummen og rør omhyggeligt så alle ingredienserne er godt blandet sammen. Toppet med prosciutto og urter.

Se flere autentiske opskrifter