Selvom det nogle gange omtales som en grøntsag, er okra en blomstrende plante, der er enormt populær i de sydlige stater i USA, hele Vestafrika og i Sydasien. Okra kan i nogle tilfælde købes i danske supermarkeder, men kan altid fås hos grønthandlere eller asiatiske butikker.
Jeg elsker at lave gryderetter, og Okra stew er soulfood, når det er bedst. Den er spækket med næringsstoffer, møre kødstykker, grillede okraer, der svømmer i en rig tomatbouillon med krydderier, hvilket tilfører dybde og varme.
Tidligere var jeg ikke så stor fan af okra, fordi den er slimet i konsistensen, og det synes jeg ikke var særlig appetitligt. Men efterhånden lærte jeg, hvordan man kan mindske slimheden, og så opdagede jeg, hvor lækker og næringsfuld den er. Grilning sammen med syre, såsom citronsaft (man kan også bruge eddike), har vist sig at være en effektiv måde at mindske slimheden, og man kan også skære eller bruge den hel – det afhænger af ens præferencer.