Jordnøddegryderet er en fast bestanddel af det afrikanske køkken, og wow, hvor er det lækkert! Kylling i peanutbutter sauce er en lækker og alsidig traditionel ret, som nydes af mange verden over. Denne solide gryderet er lavet af enkle ingredienser, som vækker sanserne, glæder maverne og tilføjer et lille spark af cayennepeber.
Mange af os forbinder gryderetter med vintermad, men i Afrika behøver man ikke koldt vejr for at nyde en rig og krydret gryderet. På trods af det tropiske klima er gryderetter blandt de mest almindelige retter, der nyder stor popularitet.
I vesten bruger man jordnødder næsten som snacks, i kolde salater eller omdannet til jordnøddesmør. Men i Afrika er denne nød en vigtig fødekilde, og den bruges på mange forskellige måder over hele kontinentet, afhængigt af regionen. Den mest almindelige anvendelse er som sauce, i supper eller som et tykningsmiddel til ethvert måltid.
I denne version, jeg har lavet, har jeg valgt at lave den som en cremet suppe, hvor jeg ønsker at bruge peanutbutter sauce i en anden kontekst. Suppen er tilsat koldt smør for at skabe en rig og uimodståelig velsmagende bouillon.