Øst Afrika

Kassava fritter

Kassava

Jeg har mange opskrifter med kassava og deler dem løbende, så her kommer en kort introduktion til denne opskrift. Kassava stammer oprindeligt fra Sydamerika, men dyrkes også i Afrika og Asien og udgør en af de vigtigste fødevarer på disse kontinenter. Kassavaroden kan behandles på forskellige måder: den kan koges, bages, steges, dampes og grilles. Der fremstilles også tapiokamel af kassava, som anvendes meget i gastronomiske sammenhænge, især inden for molekylær gastronomi – dette er en af de ting, jeg elsker at bruge, når jeg skal løfte niveauet for mine private middage, da kendskabet til produktet giver mig uendelig inspiration til anvendelse af tapiokamel.

Hvis man ønsker at smage kassava, findes der faktisk en del sydamerikanske restauranter, som serverer retter med kassava, og man kan også købe kassavaroden i mange grønthandlere. Start med at lave stegt kassava, da det virkelig er en lækker tilføjelse til burgere eller salater. Tilberedningen er lige så nem som almindelige pommes frites. Kassava kan også bruges til puré eller som fyld. Smagsmæssigt minder den om en frugtig kartoffel med et strejf af skorzonerrod.

Kassava fritter

Ingrediensliste
  • 1 kg kassava
  • 1 l vand
  • salt
  • olie til stegning
Fremgangsmåde

Kassava skrælles og skæres i ca. 5 cm lange stykker. Kog kassava i let saltet vand, indtil de er al dente. Herefter steges kassavaen, indtil den er gylden og sprød. Server med din foretrukne dip.