Verdenskøkken

Friturestegt kylling

Friturestegt kylling

Hvis du er til snacks, der rammer plet, så er friturestegt kylling vejen frem. Saftig kylling gemt under sprød og krydret panering – what’s not to like? Friturekylling kan laves på utallige måder, og det gælder om at finde den metode, man bedst kan lide.

Friturestegning har i dag et dårligt ry på grund af den mængde olie og den proces, der går i produktionen af sprøde stykker kylling. Men det er faktisk lige til – man kan nyde sin friturestegte mad som en del af nydelsen og ikke som en fast del af hverdagens måltider. At skabe balance i det, man indtager, er også en del af livskvaliteten.

 En af mine guilty pleasures er friturestegt kylling, og jeg kan ikke stå for den saftige, sprøde “finger-licking good” stegte kylling. Jeg elsker at lave forskellige variationer, og denne opskrift er inspireret af KFC.

Friturestegt kylling er særlig kendt fra USA, bl.a. fra fastfoodkæden KFC. Det er sjovt at eksperimentere med fastfood derhjemme, hvor man kan lave en vaskeægte, snasket menu med disse sprøde og saftige friturestegte kyllinger, som man kan servere med hjemmelavede pommes frites og en god gammel ranch dressing. Bon appétit!

Friturestegt kylling

Ingrediensliste
  • 8 kylling overlår/underlår
  • 660 g mel
  • 4 æg
  • 3 spsk. paprika
  • 3 spsk. løgpulver
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 1 spsk. sort peber
  • 1 spsk. tørret timian
  • 1 spsk. oregano
  • 1 spsk. basilikum
  • 1 spsk. stødt ingefær
  • 2 spsk. sennepspulver
  • 2 spsk. sellerisalt
  • 2 l neutral olie
  • fint salt
Fremgangsmåde

Gnid kyllingen med fint salt og læg den til side.

Til den våde panering: Pisk æggene luftige og cremede.

Til den tørre panering: Blend alle krydderierne, indtil de er pulveriserede, og bland dem derefter med 300 g hvedemel.

Opvarm olien i en gryde til ca. 170 grader.

Kom det resterende hvedemel i en skål. Vend kyllingen i hvedemelet, ryst det overskydende mel af, og vend derefter kyllingen i den våde panering og derefter i den tørre panering.

Steg kyllingerne i olien, indtil de er gyldne eller (helt færdige: underlårene i ca. 15 minutter og overlårene i ca. 18 minutter). Som et alternativ kan du komme kyllingerne i ovnen ved 180 grader i 11 minutter.

Se flere autentiske opskrifter