Vest Afrika

Plantain lasagne

Plantain Lasagne

Det fleste af os elsker lasagne. Det er simpelt, smager rigtig lækker og er perfekt som hverdagsret. I denne version har jeg eksperimenteret med en anden ingrediens – og resultatet blev ret godt. Jeg deler her min unikke twist til lasagne ved at bruge plantain som base i stedet for lasagneplader. Retten er lagdelt med krydret hakket oksekød, grønne plantain og mornay sauce, hvilket resulterer i en rig og smagfuld gryde, der uden tvivl vil imponere.

TIP:

Grønne plantains kan købes stort set i alle grønthandlerenheder og i Inco. Grønne plantains er fantastiske og alsidige; de er rige på resistent stivelse og har et lavt glykæmisk indeks.

Plantain lasagne

Ingrediensliste
  • 500 g hakket oksekød
  • 10 stk grønne plantain
  • 3 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. basilikum
  • 2 dåser flåede tomater
  • 3 spsk. tomatpure
  • 3 spsk. balsamico glace
  • 5 dl oksefond eller vand
  • 3 dl rødvin
  • permesanost
  • Olivenolie
  • salt
  • peber
  • Mornay sauce
  • 150 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 1 l mælk
  • revet muskatnød
  • salt
  • peber
Fremgangsmåde

Kødsauce

Steg kødet i olie på en varm pande og når kødet er brunet af, tilsæt løg, hvidløg og krydderierne i og rør det godt sammen. Herefter tilsæt rødvin, skru ned for varm. Tilsæt flåede tomat, tomatpuré og oksebouillon og smage til med salt, peber og balsamico glace – lad kødsauce simrer i 45 minutter til en time.

Mornay sauce

Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og pisk indtil det danner en bolle. Tilsæt mælken gradvist, mens du pisker, indtil konsistens er som en sauce. Tilføj osten og pisk, indtil den er smeltet.  Når alt mælk er tilsat, smage til med revet muskatnød, salt og peber.

Lager- Lasagne

Start med et tyndt lag kødsauce i bunden af ildfaste fad, plantainslicer på mandolinjern. Så rækkefølge bliver:

Kødsauce, mornay sauce, plantainslicer og gentag processen til du er færdig. Slut af med mornay sauce.

Bag den på 160 grader i ca. 35 minutter og slut af at fordel revet ost over og bag derefter yderligere til osten en gylden og cremet