Vest Afrika

Red red

Red Red

Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med sortøjede bønner endnu, så er de små hvide bønner simpelthen lækre. Deres milde smag og glatte konsistens gør dem særligt tiltalende, men det, der virkelig skiller dem ud, er deres fyldige smag og faste tekstur, som adskiller dem fra andre bønner.

En variation af denne klassiske, men velsmagende anvendelse af sortøjede bønner er Red Red. Red Red er en simpel tomatgryderet, som er populær i hele Ghana. Navnet menes at stamme fra blandingen af rød palmeolie og tomatsauce, men i denne opskrift undlades palmeolien.

Red Red kan serveres til både morgenmad eller brunch og som hovedret med stegte plantain til frokost eller aftensmad. For en sundere tilgang kan plantainen grilles i stedet for at blive stegt.

Red Red er en af mine favorit vegetariske retter fra det afrikanske køkken. Jeg elsker at tilføje ekstra grøntsager og eksperimentere med forskellige varianter for at tilføre retten en følelse af fornyelse. Man kan tilføje tørret fisk for at give en røget smag, men dette kan undlades for en vegansk version. Røgede grøntsager fungerer også godt som erstatning for at opnå den samme effekt.

Red red

Ingrediensliste
  • 200 g sortøjede bønner (udblødt)
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 30 gingefær revet
  • 1/2 rød peberfrugt i tern
  • 1 aubergine hakket
  • 1/2 flåede tomater blend
  • 1 spsk. tomatpure
  • 2 dl tørret rejer pulver (kan undlades)
  • 500 ml vand
  • 1 grøntsags bouillon i tern
  • 1 spsk. paprika
  • 2 laurbærblad
  • 1 kvist timian
  • 1/4 tsk. cayennepeber
  • olivenolie
  • salt
  • peber
  • 2 modne plantains
  • olie, til stegning
  • Gari (groft malet maniokmel, valgfrit) til drys
Fremgangsmåde

Kog bønnerne indtil de er møre. Sautér løg, hvidløg og ingefær sammen. Tilsæt flåede tomater, tomatpuré, paprika og lad det kombinere godt. Derefter tilsættes rejer pulver, peberfrugt, aubergine, bønner, vand, og bring det i kog. Lad det simre i 10-15 minutter, indtil du opnår en tyk og cremet bønnesauce. Smag til med salt og peber.

Server retten med stegt plantain og drys den med garri.