Nord Afrika

Shakshuka med yoghurt creme

Shakshuka med yogurt creme

Shakshuka er en klassisk nordafrikansk ret, der spises til morgenmad eller ethvert måltid på dagen. Den består af enkle vegetariske ingredienser og betegnes bogstaveligt som “en blanding”. Den traditionelle version omfatter tomater, løg og krydderier som base med pocherede æg på toppen.

I dag findes der mange variationer af shakshuka, herunder grønne varianter med masser af grøntsager og varianter med ost. De muligheder, der findes, er uendelige, hvilket bidrager til at gøre denne ret til en national favorit i mange lande.

Forkæl dine gæster med en anderledes og luksuriøs brunch, eller server den som aftensmad med hjemmebagt brød til.

Shakshuka med yoghurt creme

Ingrediensliste
  • 4 æg
  • 1 håndfuld ristede peberfrugt ( kan undlades)
  • 2 rød chili
  • 1 store salatløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 1/2 spsk. røget paprika
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 dåse blend tomater
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1/4 dl hvidvin
  • olivenolie
  • salt
  • peber
  • Yogurt creme
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 fed hvidløg presset
  • citronskal
  • citronsaft
  • salt
  • peber
Fremgangsmåde

Pisk græsk yoghurt sammen med alle ingredienser og sæt det til at side i køleskabet. I en stegepande kom olivenolie, løg, hvidløg og chili, tilsæt ristede røde peberfrugter og salt – derefter tilsæt røget paprika, spidskommen og koriander og lad det kombinere. Derefter tilsættes blendede tomater, tomatpure og hvidvin og lad det stå på lav varme i 15 minutter eller indtil tomatsaucen er tyknet. De sidste 3-5 minutter laves der små fordybninger i saucen og æggene pocheres. Drys hakket koriander og yoghurtcreme over og server retten med hjemmebagt brød eller server den til en lækker brunch.