Piri piri (også kendt som peri-peri). Ordet “piri piri” eller “peri-peri” kommer fra swahili for “peber-peber” på grund af den brændende afrikanske fugle-øje chili, der bruges i saucen. Disse varme chilier stammer fra Mozambique, hvor de blev adopteret af portugisiske besættere. Peberfrugten og saucen er almindelige i flere dele af Afrika, herunder Sydafrika, Angola, Namibia og Mozambique.
Jeg har lavet denne sammensætning med grillede tigerrejer og kokos beurre blanc, en fransk smørret sauce, tilsat en chiliolie (som ikke smager af chili). Dette giver en afkølende virkning på den sitrende fornemmelse og fremhæver i stedet smagsnuancerne i retten. Piri piri rejer er en mildt lækker rejeret, sprængfyldt med interessante komplekse smage fra piri piri saucen. Hvis du kan lide det lækre og anderledes, skal du helt sikkert prøve denne fusion. Det er en læskende rejeropskrift, der er fantastisk, uanset om den er grillet eller bagt.